top of page
Bomen_M.jpg

Reacties van coachees & trailgangers

'Als je durft te verdwalen,

vindt je nieuwe wegen'

​​​

 • Met Esther beleef ik al langer mooie avonturen als vriendin en collega coach. Afgelopen oktober heb ik Esther, als facilitator van de trail in de Zwitserse Alpen waar ik aan deelnam, gezien en ervaren als een natuurlijke inspirator. Esther beweegt licht en krachtig tegelijkertijd. Het leiden van de trail lijkt haar schijnbaar moeiteloos te gaan en dat is juist haar kracht. Op de juiste momenten staat ze naast je, ziet ze je, ze luistert en confronteert je. En is haar lach een grote energiegever. Ze heeft me geholpen de kracht van de eenvoud, de essentie van 'simplicity' zuiver te laten ervaren. Dank Esther! 
  Bé van Lotringen, deelnemer Alpentrail oktober 2018.
   

 • Mijn eerste kennismaking met Esther was al hardlopend in de Kennemerduinen, wat een mooie manier om een intake te doen. De daaropvolgende trail met haar in de Alpen was ronduit geweldig, wat een ervaring om in deze prachtige en indrukwekkende omgeving dieper tot je zelf te komen. Esther begeleidde dit proces door te prikkelen, door energie te geven maar ook door er gewoon te zijn en te luisteren. Een groot geschenk om dit met haar te hebben mogen doen. Esther, dankjewel! 
  Hans Kroodsma | Director Finance at TNT Express, deelnemer Alpentrail oktober,  2018.
   

 • Ik heb Esther mogen ervaren tijdens een Leadership Trail in Zwitserland. Esther sprankelt! Ze is geïnteresseerd, kan goed observeren, doorvragen en confronteren. Daarnaast is ze in staat om haar (enorme dosis) energie over te brengen op de groep. Esther heeft mij geïnspireerd beter te luisteren naar mijn gevoel en om hier mijn keuzes op te baseren.
  Niek van Halteren MBA | Innovation Manager Circular Economy | Owner Current Leadership | Instructor Wim Hof Method | deelnemer Alpentrail oktober 2018, Dank Esther!
   

 • Ik heb Esther leren kennen tijdens mijn deelname aan een Alpentrail van de Foundation for Natural Leadership, waar zij een van de facilitators was. Een geweldige ervaring, die ik iedereen die ontwikkeling zoekt via verbinding met de natuur en de elementen van harte zou aanbevelen. Esther heeft als facilitor op overtuigende wijze laten zien hoezeer fysieke fitheid kan zorgen voor mentale kracht en ontwikkeling. Iets wat we allemaal wel weten, maar steeds opnieuw moeten ervaren om hier ook naar te kunnen leven. Met Esther ben ik ervan overtuigd dat haar unieke concept van 'hardloop coaching' mensen verder brengt.
  Hans Londonck Sluijk. Partner at Houthoff, deelnemer Alpentrail juni 2018.
   

 • Esther is one of the most capable people I have ever met that can bring teams together in a unique combination of both a very inspiration and physical way. Her open mind and non-threatening extreme sharpness, gives her the ability to address the real issues. By truly willing to understand her clients together with a very down to earth mentality, she is able to let you break a way to the old unseen frontiers of the team and helps you - sometimes literally - seeing new horizons.
  Pascal Greuter Managing Director at Xpirit Netherlands B.V. winner for 2018 Microsoft DevOps Partner of the Year, March 10, 2018
   

 • Onder de bezielende leiding van Esther een van de meest inspirerende management trainingen mogen ervaren uit mijn werkzame leven. Esther toonde zich uiterst betrokken en wist op de juiste momenten door te pakken en ons, als MT, ieder persoonlijk echt naar de kern van wat ons beweegt te brengen! Complimenten!Daarnaast staat Esther ook nog eens meer dan haar mannetje als het gaat om de fysieke inspanningen. Een "tough coockie", die inspireert en motiveert.​Ik kan iedereen die met groepen naar een "next level" wil, de Natural Leadership training, onder leiding van Esther, zeer aanbevelen. Andries Baks, Algemeen Directeur at VerisMarch 16, 2018
   

 • Ik heb Esther ontmoet gedurende de eerste periode van mijn herstel van verslaving. Samen met haar heb ik een diepere laag in dit proces aan kunnen brengen door onze wekelijkse wandelsessies. Esther heeft het vermogen om rust en inzicht te scheppen in een brij van gedachten, onzekerheden en vragen. Hiermee heeft zij voor mij een wezenlijke bijdrage geleverd aan mijn persoonlijke ontwikkeling, en sta ik inmiddels met een flinke dosis vertrouwen, kennis en inspiratie nog steviger in de voortgang van mijn herstelproces.
  Veel dank hiervoor! Jeroen Otter
   

 • Esther was facilitator tijdens mijn trail in september 2016 van de Foundation for Natural Leadership. Zij was in staat met haar rust, scherpe vragen en uitgebreide kennis van zaken deze trail voor mij zeer succesvol te maken. Door haar begeleiding ben ik in staat gesteld om zowel persoonlijk als op professioneel vlak een grote stap voorwaarts te maken. Tim van Kempen - Salesmanager BackHoomFebruary 28, 2017
   

 • Esther is een geweldig inspirerende vrouw, die je zin in lopen geeft. Esther heeft me begeleid in het eerste aanzetje naar de NY marathon. Niet de tijd centraal stellen, maar lopen in de flow. Dat klinkt simpel, maar was voor mij een hele klus om ‘uit het hoofd’ te gaan. Esther is een uitstekend begeleider daarin. Ze is krachtig, weet veel en voelt heel goed aan. Een aanrader voor iedereen die meer uit zijn leven en lopen wil halen. Barbara Kerstens, Veranderkundige | Schrijver
   

 • Samen met Esther en een aantal andere een trail in Zwitserland gedaan. 5 dagen weg van de dagelijkse drukte, waardoor je dichter bij je eigen kracht kan komen dan ik ooit voor mogelijk heb gehouden. Zonder de soepele maar duidelijke begeleiding van Esther was ik zeker niet zo dicht bij mijn eigen kracht gekomen. Dankjewel Roderick Meeder, Manager Group Reporting Rabo
   

 • Esther was een ‘cadeautje’ van mijn man om aan de slag te gaan met het opbouwen van mijn conditie na een langdurig ziekteproces. Zelf had ik al vaker geprobeerd weer op te starten, maar elke keer kwam er weer die terugval, wat ook demotiverend werkte. Esther wist mij op de juiste wijze weer te motiveren en door goed gedoseerde activiteiten heb ik de draad weer op weten te pakken zonder dat dit gepaard gaat met heftige terugvallen. Inmiddels kan ik niet zonder en brengt de natuur mij ook veel rust en lucht! Ik ben dankbaar dat ik weer op het juiste pad ben gebracht en voel mij nog steeds sterker worden. C.
   

 • Esther als coach is voor mij als een wijze vriendin. Ze zoomt uit en weer in op jouw verhaal en deelt haar eigen interesses en ontdekkingen waar nodig. Daarnaast heeft ze voor mij een unieke mix van sportiviteit, praktische aanpak, maar ook spiritualiteit en zeer brede interesse. Een sessie met Esther is een ervaring op zich en blijft je bij. Bernadette van den Brink-van Schie,Practice Manager bij AniCura October 3, 2018, 
   

 • Esther is een aimabele, rustige, prettige en natuurlijke coach die mij vele inzichten heeft opgeleverd. Terwijl ik dacht dat ik mezelf al behoorlijk goed kende.
  Ze heeft de gave om je in 10 sessies (3 maanden) dicht bij jezelf te brengen. Het mooie is van gecoacht worden door Esther dat de regie totaal in je eigen handen is. Je komt zelf tot inzicht en krijgt de tools om zelf te kiezen waar en hoe je ergens naar toe wilt.
  De coachingssessie vonden steeds plaats buiten in de natuur en dat is absoluut een meerwaarde.
  Daarbij heb ik ervaren dat hardlopen fijn is, ondanks mijn weerstand daartegen. Kortom, een mooi traject met korte en lange termijn effect zowel mentaal als fysiek. 
  Wietske de Ruiter- Mental Coach at Wiets1919 March 13, 2018.
   

 • Esther is een enorm fijne en goede (hardloop) coach. Daarmee doe je haar eigenlijk tekort want ze kan veel meer dan dat. Leiderschaps-coaching, inspirerend coachen en loopbaan zijn er maar een paar van. Esther is nuchter, warm en enthousiast, ik kan haar van harte aanbevelen! 
  Loes van BeestExperienced Stress & Vitality Management LifeCoach & Tao Trainer Helping your employees find their work-life balance
  June 1, 2017, Esther worked with Loes in the same group
   

 • Esther heeft mij op een hele natuurlijke manier in m'n kracht gezet. Ze daagt je uit en motiveert je. Ze werkt vanuit compassie en mildheid wat ik heel prettig vind. Het is heerlijk om met haar in de natuur te zijn!
  Justa Donker - Massagetherapie at Massagepraktijk Justa, april 20, 2017
   

 • Wat is nou mooier om in de natuur te werken aan je mentale en fysieke conditie! Esther is een motiverende en inspirerende coach die d.m.v. runningtherapie heeft gezorgd voor een gezonde geest in een gezond lichaam. Enorm veel aan gehad.
  Allard van Heusden - Managing partner at Found, february 20, 2017.
   

 • Ik had het plezier om meerdere keer samen met Esther door de natuur te lopen.
  Esther is een prachtige Sparringspartner, een inspirerende hardloper en een Coach zonder vaste patronen. Ik zal haar altijd op nieuw aanbevelen, vooral als je coaching met natuur en sport wil combineren.
  Jens WemheuerI help retail and digital companies to acquire, retain & engage talent and to obtain sustainable growth, february 9, 2017
   

 • Heb veel geleerd over mijn techniek en mezelf (!) tijdens het coachen. Esther vraagt door bij hardloop problemen waardoor ik bewuster werd dat hardlopen ook een mentale sport is.
  Rachel Thomas, Nurse Practitioner Vascular Surgery, february 7, 2017
   

 • Na een tijdje met buren-out klachten thuis te hebben gezeten op zoek gegaan naar hulp. Hoe mooi was het te ontdekken dat er een running coach bestond die ook nog eens de kennemer duinen als haar praktijkruimte beschouwde. Met Esther een mooi traject doorlopen waarbij ik me zowel mentaal als fysiek weer snel fit voelde. Niet alleen de gesprekken tijdens het rennen maar ook de diverse oefeningen in de natuur hebben mijn enorm geholpen. Nieuwe dromen, minder blessuregevoelig en met nieuwe inzichten over synchroniciteit ben ik sterker uit deze periode gekomen. Dank! Binnenkort op Wilderness trail. Wordt vervolgd. 
  Maarten Reinking - Directeur at Neerlands diep, february 7, 2017.
   

 • Esther heeft mij in 2010 aan het hardlopen gekregen nadat ik een stukje over running therapy had gelezen! Vond hardlopen eigenlijk nooit zo leuk, maar door Esthers enthousiasme en de fijne gesprekken die ik met haar had, raakte ik langzamerhand besmet met het hardloopvirus. Je voelt je na afloop zo veel prettiger en het buiten sporten is ook veel fijner dan ergens in een zaal te moeten sporten! Ik kan haar echt van harte aanbevelen! Buiten het feit dat het hardlopen je goed doet is Esther ook gewoon een heel fijn persoon!
  Patricia Dudok van Heel - Financieel administratief medewerkster bij Zeven c.s. Belastingadviseurs, february 7, 2017
   

 • Esther heeft mij enorm geholpen om weer richting te geven aan mijn leven. Midden in een burn-out was hardlopen een opluchting. Ik keek er echt naar uit. Ze weet op een liefdevolle manier je anders naar dingen te laten kijken. En ik kan nu ook pijnvrij hardlopen.
  Had altijd last van mijn gewrichten maar door haar techniek loop ik als een zonnetje.
  Mentaal en fysiek 😁.
  Suzanne Bettink - Dierenarts, february 7, 2017
   

 • Hester Ozinga - Freelance communication professional | watersport media | floor manager & mixed zone manager international sport events
  October 14, 2015
  Met een behoorlijk onregelmatig en ongestructureerd leventje werd de hardloopsessie met Esther op maandagochtend zo ongeveer het enige vaste ijkpunt in mijn agenda. De structuur in mijn hardlopen kwam terug en na een intensief evenement op locatie kon ik heerlijk mijn hoofd leeglopen en sparren. Ik had mezelf behoorlijk wat doelen gesteld en ik geloof echt dat ik ze allemaal heb gehaald. Met de hardlooptechniek van Esther kan ik weer hardlopen zonder zere knieën. En na 10 sessies liep ik, net voor de laatste, compleet doorweekte sparrun met Esther, mijn eerste halve marathon! Tijdens de trainingen verrast Esther je af en toe met grappige opdrachten en onverwachtse vragen. Ze voelt goed wat er nodig is om bepaalde emoties of ontwikkelingen in gang te zetten of de ruimte te geven, ze inspireert en heeft een positieve en relaxte energie, ook op de hele vroege ochtend. Ik zou morgen zo weer gaan!
   

 • Annemieke van de Wouw - Owner at Van de Wouw / Partners Executive Search
  February 16, 2015
  Zeer sportief geweest maar toch steeds maar niet tot rennen komen, vast herkenbaar. Tot ik Esther benaderde. Tien weken hebben wij gelopen en gepraat. Het lopen was eigenlijk helemaal geen issue, dat pakte ik zo weer op. De efficiënte en resultaatgerichte combinatie van lopen met informatie, coaching en bewustwording heeft ertoe geleid dat ik minimaal twee keer per week loop, me fit voel en beter in shape ben. Ik beveel Esther dan ook zeer aan!
   

 • Merijn de Ruijter van Steveninck - Online Data Analist at Nederlandse Loterij
  July 14, 2014
  Esther is een fantastische hardloopcoach met oog voor zowel mentale als fysieke ontwikkeling. De combinatie van hardlopen en coaching inspireert en motiveert. Met de Sparrun van Runningstar heeft zij dan ook een erg effectief concept gecreëerd.
   

 • Ankie Willemsen Owner, De Schoonheidsstudio Leidsevaart
  January 20, 2014
  In september 2013 ben ik bij Esther gaan lopen omdat ik letterlijk en figuurlijk beter in mijn vel wilde zitten. Een betere running coach had ik me niet kunnen wensen. De manier waarop Esther mij heeft leren lopen, in combinatie met het buitenzijn heeft mij heel veel goed gedaan.
   

 • Barbara Labrie, owner at C'est Labrie [Massage Coaching Training Yoga]
  October 16, 2013
  Toen Esther mij onder haar hoede nam om samen te rennen had ik niet kunnen bedenken dat ik het heerlijk ook nog eens echt heerlijk zou vinden. Ze heeft me leren rennen terwijl ik dacht dat iedereen wel kon rennen. Niet dus! En los van de ren-techniek is Esther in staat om je dingen te laten inzien waarvan je eigenlijk niet door had dat dat het was waar je te gaan liep [rende] Een heerlijk inspirerend mens die ik nooit meer kwijt wil. En waar ik door gestimuleerd word om beter voor mezelf te zorgen op een manier dat het ook nog lukt. Samen met Esther de natuur in gaan om te werken aan je conditie mentaal en fysiek kan ik iedereen aanraden!!!!!
   

 • Annette van Roozendaal, Senior HR Business Partner at Unique (USG People)
  October 7, 2013
  Ik ben in januari 2013 in contact gekomen met Esther. Ik wilde het hardlopen weer leuk gaan vinden en hoopte hierdoor beter de zaken los te kunnen laten. In de sneeuw, door weer en wind zijn we gestart met het traject en van elke sessie heb ik genoten. Heerlijk in de natuur, de stilte, de dieren en de rust die van Esther uitgaat. Esther weet je op een subtiele manier aan het denken te zetten. Tijdens de sparrun concentreer je je op het lopen en de techniek, maar haar vragen zetten je aan het denken en werken nog lang na de sessie door. Ik ben het lopen echt fijn gaan vinden. Het zorgt er letterlijk voor dat ik mijn hoofd leegloop en wanneer ik pieker over zaken de antwoorden tijdens het lopen vanzelf komen. Zonder Esther was mij dit niet gelukt. Ik loop inmiddels 2 tot 3 keer in de week en mis het als ik het niet doe. Esther is een enorm prettig mens, laagdrempelig, oprecht in mensen geïnteresseerd, scherp in haar analyses en denkt in alles mee. Ik wens iedereen een sparrun sessie met Esther toe, want zij is in staat de verandering in je te brengen!
   

 • Annette Klein Wassink, Kandidaat-notaris
  October 1, 2013
  Hardlopen met Esther geeft je de tijd en de ruimte om je gedachten te ordenen en om op een andere manier tegen de dingen aan te kijken. Haar rake opmerkingen zetten je – ook na afloop van je loopje met haar – nog aan het denken. Zo kom je eerst voetje voor voetje en daarna in prettig tempo vooruit.
   

 • Bianca Van Grondelle, Managing Director bij VAN DER HOUWEN recruitment
  September 29, 2013
  Al geruime tijd wilde ik leren hardlopen. Ik wilde dit niet alleen om mijn conditie te verbeteren, maar ook om mijn hoofd leeg te maken.
  Een goede vriendin raadde mij Esther aan. Zowel zij als de man van mijn vriendin waren heel positief over haar trainingsprogramma Runningstar, maar ook over Esther als mens. Dit sprak mij erg aan en ik heb in maart 2013 het trainingsprogramma gevolgd. Esther is, naast een sportief en actief iemand, ook een zeer prettige gesprekspartner. Ze is open en eerlijk en erg betrokken. Ons traject heb ik als heel plezierig ervaren. Haar vragen, haar feedback, haar interesse, zijn voor mij zeer waardevol geweest. Met name de extra ondersteunende berichten en mails, maar met name de mindmap aan het einde van het traject, waarbij je ziet hoeveel tijd, interesse en zorg zij heeft voor de mens die zij begeleidt, vind ik erg bijzonder. Zij heeft mij echt geleerd mijzelf zowel op fysiek als op geestelijk vlak in betere conditie te brengen. Ik loop nog steeds 3x per week en ik ben haar zeer dankbaar!
   

 • Kathelijn Rombaut, Onderwijscoördinator Makers Zone 3D, evenement organisator.
  September 25, 2013
  Esther is een creatieve inspirerende persoonlijkheid. Met een goede toolbox weet ze te enthousiasmeren. Op een niet dwingende wijze, maar juist positief stimulerende manier krijgt ze het voor elkaar je te leren je grenzen steeds een beetje te verleggen.
   

 • Yara Hannema, Film & documentairemaker | Visual storytelling | Yara InMedia
  September 23, 2013,
  Esther heeft me geleerd om door te gaan waar ik anders was gestopt. Om lichaam en geest beter op elkaar af te laten stemmen en...meer buiten de gebaande paden te denken en natuurlijk te rennen! En bovenal is Esther een luisteren oor en een ontzettend leuk en optimistisch mens met veel vakkennis. Een uurtje met haar in de duinen lopen en je komt als een lichter en vrolijker persoon weer terug. GEWELDIG veel aan gehad.
   

 • Nick van Roozendaal, Senior Partner bij RedFoxBlue
  November 7, 2012
  The important balance between mental and physical fitness is essential for everyone. I recommend Esther's concept of "Sparrun" for everyone in search of a healthy body and mind!
   

 • Marijke Bot, trainer Helder Schrijven at marijkebot.nl
  October 18, 2012
  Ik heb Esther voor de zomer in de arm genomen omdat ik kampte met aan stress gerelateerde klachten. Ik wist dat hardlopen én mijn conditie zou opkrikken én goed zou zijn tegen mijn fysieke en psychische klachten, maar het lukte niet om zelf het hardlopen op te bouwen. Esthers runningtherapie was precies wat ik nodig had. Esther heeft me geleerd plezier te beleven aan het hardlopen en mezelf niet altijd maar voorbij te hollen: zowel op sportief gebied als in mijn dagelijks leven. Nu maanden later ben ik nog altijd -weer of geen weer- aan het hardlopen, en sta ontspannen in het leven. Esther, bedankt!

Schermafbeelding 2018-06-28 om 12.34.08.
Schermafbeelding 2018-06-28 om 12.34.13.
Schermafbeelding 2018-06-28 om 12.33.03.
bottom of page