top of page
Bomen_M.jpg

Programma 10 - 20 - 40 weken

Schermafbeelding 2018-09-26 om 11.17.44.

We starten met een intake

 

We beginnen natuurlijk bij jouw behoeften en tevens ontvang je van mij een vragenlijst over jouw persoonlijke energie. Hierover gaan we tijdens de intake in gesprek en dan maken we samen een plan van aanpak. Ik lever graag maatwerk. Ik woon in Haarlem en werk voornamelijk in de Kennemerduinen maar ik kan ook naar jou toekomen.


Als je dit traject ook wil gebruiken om weer fysiek fit te worden of om te leren hardlopen, dan raad ik je een traject van 10 weken aan omdat continuïteit hierbij belangrijk is. 

Je ontvangt van mij een trainingsschema om bijvoorbeeld van 0 -> 5 km te trainen of van 5 -> 10 km. Het 10 weken programma is een programma voor meer energie, kracht en ontspanning.

Ook als je ervoor kiest om te wandelen kan het wenselijk zijn om elkaar elke week te zien, tijdens de intake bepalen we het samen. Voor het 20 of 40 weken programma heb je ook de keuze om hard te lopen maar dan kun je ongeveer 5 km hardlopen. 

Het 10 weken programma 

De keuze is wandelen of hardlopen.

Als je er voor kiest om hard te lopen dan noem ik het ook wel Sparrun

omdat het hardlopen en sparren tegelijk is. Het geeft je een boost voor

je fysieke, mentale en emotionele conditie.

Kies je voor wandelen dan is alleen het tempo anders...

want ook wandelend bouw je aan een betere conditie. 

Ik heb vragenlijsten om je waarden, je talenten en je passie te onderzoeken.
Persoonlijke ontwikkeling is een ontdekking, geen creatie.

Over deze ontwikkeling kun je zelf de regie nemen.

“Door zelf in beweging te komen, komt alles in beweging”

Het 20 of 40 weken programma

 

wandelend... niet iedereen wil hardlopen!

Hoe zorg je voor voldoende energie, thuis en ook op je werk?

Soms weet je best wat je moet doen of juist laten, maar lukt

het je niet om te beginnen, en soms heb je gewoon geen idee

waar het aan ligt. Het 20 of 40 weken programma is gericht op het

verbeteren van je energie, door bewustwording van je gedrag.

Daarbij focussen we op de leefstijlkeuzes die jij maakt.

Deze keuzes beïnvloeden de mate waarin je succesvol, energiek

en positief gestemd bent. Als vitaliteitscoach help ik je om

letterlijk en figuurlijk in beweging te komen. We gaan op zoek

naar jouw bron van energie. Ik leer je belemmerend gedrag bij

jezelf te herkennen en blijvend om te buigen naar gezond en
effectief gedrag. Je gedrag veranderen duurt nu eenmaal even,

vandaar dat we daar de tijd voor nemen.

Hardlopend

We gaan Sparrun, je kunt al ongeveer 5 km hardlopen en je wilt graag je rondje hardlopen combineren met coaching. Wel zo efficiënt! Tussen de trainingen door heb je wat meer tijd om te reflecteren. Soms vragen dingen immers tijd en zo heb je er de tijd voor.

Ik ben je sparringpartner in de breedste zin van het woord: een gelijkwaardige gesprekspartner die spiegelt, confronteert, provoceert en uitdaagt tot onderzoek van de vragen die er liggen. Maar ook je trainingsmaatje die met jou hardloopt met als doel je conditie te onderhouden. Immers fysieke en geestelijke conditie gaan hand in hand.

Tijdens de trainingen werken we aan motorische basiseigenschappen zoals coördinatie, lenigheid, houding, kracht, stabiliteit en uithoudingsvermogen. Ook besteden we aandacht aan ademhalingstechnieken, ontspanningsoefeningen, body sensing & body scanning, bewustwording en bewegen.

 

Vergoedingen

Voor zelfstandige ondernemers is coaching, counseling of runningtherapie aftrekbaar.

Werkgerelateerde coaching, counseling of runningtherapie -indien niet vergoed door werkgever- is tevens aftrekbaar van de inkomstenbelasting als scholingsuitgaven.

Indien de kosten voor coaching, counseling of runningtherapie niet worden vergoed, kunnen deze bij de aangifte inkomstenbelasting worden opgevoerd als ziektekosten. Wel dienen de kosten boven de drempel te komen van de ziektekosten. Deze drempel is afhankelijk van het inkomen. Boven de 1,65% van het inkomen zijn de ziektekosten aftrekbaar.

Werkgever

Ben je (deels) arbeidsongeschikt? Dan is jouw werkgever of bedrijfsarts mogelijk bereid om de kosten van de coaching, counseling of runningtherapie te vergoeden. Werk je nog wel maar heb je stressgerelateerde klachten, informeer dan of je preventief coaching, counselling of runningtherapie mag volgen.

Veel zorgverzekeraars verstrekken een vergoeding voor de kosten van coaching, counseling of runningtherapie. Kijk uw verzekeringspolis hierop na.

Bij sommige zorgverzekeraars valt runningtherapie onder ‘preventiecursussen’ en/of wordt dit vanuit ‘coulance’ vergoed. Informeren bij uw zorgverzekeraar kan dus ook de moeite lonen.

PGB

Misschien ontvang je een Persoon Gebonden Budget AWBZ. Zorg en begeleiding kunnen hieruit gefinancierd worden. Coaching, counseling of runningtherapie valt dan onder ‘begeleiding’. Lees hierover meer op http://www.pgb.nl/ en http://www.cvz.nl/. 

UWV

Ben je arbeidsongeschikt of ontvang je een WW-uitkering, dan kun je via het UWV een Individuele Re-integratie Overeenkomst (IRO) aanvragen. Met deze IRO ga je zelf op zoek naar een re-integratiebureau.

Schermafbeelding 2018-09-12 om 17.26.49.
Schermafbeelding 2018-09-12 om 17.26.56.
Schermafbeelding 2018-09-12 om 17.26.52.
Logo esther Koning.png
Schermafbeelding 2018-06-28 om 12.34.08.
Schermafbeelding 2018-06-28 om 12.34.13.
Schermafbeelding 2018-06-28 om 12.33.03.
bottom of page